Rechtsbijstand Pakketten

 

Bij de meeste verzekeraars heb je geen vooraf vastgestelde basispakketten, maar kies je zelf waar je je voor wilt laten verzekeren. Zo voorkom je dat je betaalt voor dingen die niet wilt verzekeren.

Je kunt uit een aantal modules kiezen. De meest voorkomende zijn Verkeer, Werk & Inkomen en Consument & Wonen. Je kunt ook nog bijverzekeren als je dat zou willen. Er is namelijk nog veel meer aanbod, zoals Fiscaal & Vermogen, Eigen Woning, Motorrijtuigen, Echtscheiding, Verhuur Eigen Woning en Tweede Woning. Sommige verzekeraars hebben ook een modules voor bijvoorbeeld Pleziervaartuigen of andere hobby’s. In het artikel over modules vind je een uitgebreidere omschrijving.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn dus van tevoren moeilijk vast te stellen. Dit hangt namelijk af van hetgeen je allemaal wilt verzekeren. Wel is het zo dat afhankelijk van je gezinssituatie meer of minder betaalt. Zo betaalt een alleenstaande vaak minder als een gezin met meer personen. Let wel op dat u niet dubbel verzekerd bent, in veel gevallen wordt er ook al binnen de autoverzekering gekozen voor een rechtsbijstandverzekering.